Zöld karácsony: Dekorálj tudatosan!

Zöld karácsony: Dekorálj tudatosan!

“Életem első néhány karácsonya a következőképpen telt: én ebéd után lefeküdtem aludni egyet, és mire az álmos kis szemeim kinyíltak egy-két óra múlva, a szobámmal szembeni nappaliban egy hatalmas, fényárban úszó karácsonyfa látványa tárult elém, amit – természetesen – csakis egy csoport angyal varázsolhatott oda, míg én aludtam. Azok a hatalmas fák lehet, hogy most már csak a vállamig érnének, és időközben arra a turpisságra is rájöttem, hogy nem holmi szárnyas, glóriás lények, hanem a szüleim varázsolták rá a sok díszt. Azóta szeretem én intézni a fa díszítését, sőt, dekorációs munkám révén mostanában évente vagy egy tucat fát, és sok-sok rendezvényt díszítek fel.

Ezek során is folyamatosan próbálok környezetbarát dekorációs megoldásokat találni, de több zsákutcába is futottam már. Az elmúlt évek alatt gyűjtött tippjeimet, tapasztalataimat fogom most megosztani veletek.

[…]

Bár a zsinórra fűzött pattogatott kukoricának és celluxszal összeragasztott papírfüzérnek erősen retro hatása van, a legtöbb anyukát pedig valószínűleg ki lehet kergetni a világból a só-liszt gyurma puszta említésével, azért ne könyveld el rögtön garantált katasztrófaként a DIY próbálkozásokat. A mostani sötét, hideg estéken vidám közös program lehet felcsapni a Pinterestet, és választani egyet a kézzel, természetes anyagból készíthető díszek közül. Kerülhet a fára kiránduláson gyűjtött toboz, mézeskalács, régi szalagok, felesleges papírok, vagy szárított citrusok és különböző termések újragondolásával készített dekoráció.”

A cikk folytatása a Green Guide Budapest blogján olvasható.